Agenda

LIVE-MUZIEK IN 12 TUINEN IN EN ROND BOEKELO
Op zondagmiddag 29 september tussen 13.00 en 17.00 uur wordt in Boekelo alweer de tweede editie georganiseerd van het vorig jaar zo succesvolle muziekfestijn Soundgardens.

Op 12 plekken verspreid in en om het dorp stellen muziekliefhebbers hun tuin ter beschikking voor optredens van zeer uiteenlopende live-acts. Het publiek mag in elke tuin gratis binnenlopen om te komen kijken en luisteren.

Als je er vorig jaar niet bij was: mis het niet nog eens!! De tweede editie van dit unieke festival heeft een vrijwel geheel vernieuwd tuinenaanbod! Met behulp van dit programmaboekje kun je vast je ideale tuinenroute uitstippelen. Je kunt ervan op aan dat je zo van het ene muzikale pareltje naar het andere fietst, loopt, skate of hoe dan ook. De acts treden 3 keer met korte tussenpozen in dezelfde tuin een half uur op. Like, deel, reageer, nodig al je vrienden uit en hou verdere informatie-updates in de gaten via media en vooral Facebook en de website.

Entree is overal gratis. Voor drankjes wordt gezorgd. Vrijwillige bijdragen hiervoor en voor de organisatie worden zeer gewaardeerd. Er wordt tijdens de optredens met de pet rondgegaan en er staat een pot in elke tuin om een duit in het zakje te doen. Dus neem zeker een handje kleingeld mee!

Kinderen helpen in rouw
Lezing “Licht op je verdriet”
Wil jij als ouder of als leerkracht graag weten hoe je kinderen kunt helpen die verdriet hebben om een lieve overledene? Wil jij graag tips en handvatten, zodat je deze kinderen nog beter kunt begrijpen en zodoende voor hen echt het verschil kunt maken?
Dit en nog veel meer komt aan bod bij de interactieve lezing “Licht op je verdriet” van kindertekentherapeut, spreker en auteur Marieke de Boer van Praktijk Vlinder je mee. In haar praktijk helpt zij kinderen leren omgaan met ziekte en overlijden.
Tijdens de lezing vertelt zij vanuit eigen rouw- en verlieservaring én die van de kinderen uit haar praktijk, hoe je in je gezin, maar ook in de klas, deze verdrietige kinderen kunt ondersteunen. Daarbij wordt ook uitgebreid stilgestaan hoe je signalen opvangt van rouwende kinderen. Dat maken ze ons op verschillende manieren duidelijk, alleen vinden wij het vaak moeilijk dit te onderkennen. Door van deze signalen bewust te zijn, is er meer onderling begrip en kun je echt iets doen voor deze kinderen. Samen in plaats van alleen, want verdriet delen verlicht en geeft kracht.
De interactieve lezing vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2019 om 20.00 uur bij Momentum, Beckumerstraat 169 in Boekelo. De lezing is geschikt voor ouders, familieleden, vrienden en leerkrachten die betrokken zijn bij een kind dat een dierbare heeft verloren.

Optie: Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst via Gerry Leferink via 06-51170704 of Marieke de Boer via marieke@vlinderjemee.nl Voor meer informatie over de lezing neemt u contact op met Marieke de Boer via 06 – 23 66 85 30.

Concertuitvoering van de St Jorismis
Zondag 13 oktober 2019 aanvang 19:00 uur.